Amerikansk Whiskey, sällskapets tredje provning
Vi är glada att bjuda in till sällskapets tredje provning.
Denna gång kommer vi att fördjupa oss i sex olika whiskeys från USA. Vi hoppas och tror att vi letat upp whisky som på ett trevligt sätt presenterar de olika tillverkningssätten och gör dessa rättvisa. Vi kommer att prova två Straight Bourbon, två Bourbon som är Sour Mash och två Rye whiskey. Spriten är tillverkad i Kentucky och Tennessee. Den mest spektakulära vi skall prova är Whistlepig som fått 96 poäng av den ansedda amerikanska tidningen Spirit Journal. Eagle Rare har även den fått fina recensioner i europeiska och amerikanska tidskrifter.
Utvecklingen av föreningen hittills har överträffat våra förhoppningar vilket vi är mycket glada för. Idag är vi 54 medlemmar vilket får anses vara en succé efter en så kort tid.
Denna provning är maximerad till 40 personer och det är den kapacitet lokalen har. Vänta inte för länge med din anmälan, det är först till kvarn som får smaka på spriten
Whiskey vi ska prova är:
George Dickel Sour Mash No 12 45%
George Dickel Rye Whisky 45%
Eagle Rare Straight Bourbon 10 yo 45%
Michter’s Sour Mash 43%
Whistlepig Straight Rye 10 yo 46%
Woodford Reserve 43%
Tid & plats: Lördagen den 18 april kl 16.00 i gemensamma lokalen Turbo, Sala
Vid denna provning utsågs Michter’s Sour Mash till kvällens vinnare.